Uppsala

» Uppsala

Därför älskar jag Uppsala!

Uppsala Om du aldrig har varit i Uppsala är det definitivt på tiden att du gör ett besök här!

Det finns en massa saker jag älskar med Uppsala, inte minst stadens långa historia och vackra miljöer, men det som verkligen gör min hemstad speciell i mina ögon är dess invånare; en unik mix av infödda uppsalabor och människor från hela världen. Uppsalas anrika och välrenommerade universitet lockar studenter från när och fjärran vilket skapar en mycket dynamisk och levande atmosfär – Uppsala präglas av en lyckad blandning av levande akademiska traditioner och en mer jordnära småstadsidyll. Hit strömmar besökare från hela Sverige och resten av världen – vi har trots allt inte bara Sveriges äldsta universitet utan även många andra sevärdheter, t.ex. en vacker och storslagen katedral, kungshögarna i Gamla Uppsala, Linnéträdgården och mycket annat!

Uppsala Universitet

Uppsala UniversityUppsala Universitet, som grundades 1477, är ett universitet med en lång och anrik historia och det märks! Från dess mångfald av institutioner och traditioner till vackra byggnader lever den upp till sitt rykte som Skandinaviens äldsta universitet och ett lärosäte av världsklass.

Uppsala Universitet är bland annat känt för att erbjuda förstklassiga språkutbildningar och här kan du välja mellan inte mindre än 40 språk, t.ex. engelska, franska, ryska, hindu, turkiska eller katalanska. Min tid på Uppsala Universitet har gjort mig väl rustad för översättaryrket – min samhällsvetarexamen med inriktning på internationell politik kombinerat med studier i både tyska och danska har gett mig en lingvistisk fingertoppskänsla och inte minst den allmänbildning, språkliga kompetens och nyfikenhet som krävs för att sätta mig in i vitt skilda ämnesområden. Här på Uppsala Universitet har kända svenska diktare och författare som August Strindberg, Erik Axel Karlfeldt, Pär Lagerkvist och Karin Boye studerat. Det finns inget bättre ställe att utforska språkets underbara värld på!

Jag hjälper dig gärna med din översättning!

Få gratis offert